HARKINTA, HARJAANNUS, HYVYYS JA HYVINVOINTI

 Hands, head, heart and health, eli 4H.

Viime kyläyhdistyksen vuosikouksessa muistettiin Pirkko Ratilaista vuosikymmenien työstä kylän hyväksi, Pirkko on toiminut ennen nykyistä kyläyhdistystä Rasimäki -Koppelo kylätoimikunnan rahain vartijana, jumppamaikkana eri kouluilla ja 4H nuorten parissa yli viisitoista vuotta.


4H työstä on tasavallan presidentti Tarja Halonen  myöntänyt  Pirkolle  Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein.

Nykyisen kyläyhdistyksen toiminnassa on Pirkko ollut aina mukana, milloin leipoen, myyden, vaikka mitä, Pirkko on liikuttanut meitä, tässä ollaan lähdössä pyöräilemään, mutta ensin kuitenkin alkuverryttelyä, Hän on huolehtinut myös kuntovihkoista eri puolilla kylää.

MUTTA ASIAAN!


Vuosia olen ihaillut Pirkon hyvin hoidettuja kukkapuutarhaa joka kaunistuu vuosi vuodelta, erityisesti olen käynyt tuijottamassa herkeämättä liljoja, kaunis on kaunista.
Tässä kuvia muista kukista, nimistä viis, kauneus on pääasia.

Otin tämän keltaisen kukan kuvan syksyllä, ampiaiset, tai jonkun muun nimiset oli aika tokkurassa ja pääsi läheltä kuvaamaan.Tämä oli jo menettänyt otteensa, mutta köynnös oli silti hieno talven ensilumilla.


PÄÄASIAAN!

Joo, kuuntelin Pirkkoa joka oli käynyt Itävallassa ja nähnyt siellä Alppikukan, vai niin, hän oli istuttanut siemenestä kukan pihalle ja sitä katselimme, aika vaatimaton, kotona vasta tajusin,


olen Asterixin kaveri ja jo vuodesta 1970 olen kulkenut Asrerixin mukana etsimässä parantavaa alppikukkaa, nyt se on tässä, silloin kukka oli vain keksitty tarinaan.Oli pakko tutkia lisää netistä, Alppikukka kasvaa alpeilla ja nuo harmaat ovat lehtiä jotka suojelevat kukkia jotka näkyvät keskellä ympyrän muotoisina, kukkaa on käytetty lääkeyrttinä.Netistä käännettynä en ihan ymmärtänyt kun siellä kerrottiin alppikukan olevan yksivuotinen, eli oletan, että kukan maanpäälliset osat kuolee, mutta taas keväällä lähtee uuteen kasvuun. Nyt Alppikukka jonka nimi on Edelweiss - valo/valkoinen on nähty ja vielä voisi hyräillä samannimistä maailkuulua musiikki kappaletta.

Ps. Pirkko sai vuosikokouksessa lahjakortin Valtimon Desing liikkeeseen ja raakoja kahvipapuja uuteen kokeiluun, palataan asiaan jos lähtevät kasvuun kuten hänen istuttamansa sitruunapuut..Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervehdys Rasimäeltä

ITSESTÄÄNSELVYYS

OVI