KUULUMISIA OMENATARHALTA- JUABLUKKA SADU

 Jo aiemmin viikolla kävin katsomassa jänisten tekemiä tuhoja, karu näky, lumi oli painanut aidan niin alas, että jänikset pääsivät suoraan seisovaan pöytään, lunta oli niin paljon ettei ollut mitään tehtävissä kuin odotella kevättä, toivotaan kuitenkin että, puut toipuvat.


Vielä ei ole omakukkien aika, mutta eilen 9.5.2022 oli kuin kevät, nuoria opiskelijoita tuli omenatarhalle opettelemaan puiden kevät leikkausta Juha Haverisen johdolla.


Itse en ollut paikalla kuin ihan lopussa, tässä kuitenkin Juha kertoo jotain ja varmaankin omenapuihin liittyvää, koska osa opiskelijoita tekee muistiinpanoja.


Ihan lopussa pääsin kertomaan omenapuutarhan synnystä, en edes muistanut kuinka moninaista asiaa tarhan perustaminen vaati ja kuinka osa kyläöläisistä oli innolla ja taidolla mukana työssä, tässä kohtaa en voinut olla kertomatta asiaa jonka joskus kuulin, -mitä kolmea asiaa ihminen rakastaa eniten katsella? jaa a, yksi on veden liplatus, toinen tulen liekit ja kolmas kun joku tekee työtä, eli tässä ympärillä katselemme kuinka oppilas kaataa omenapuuta todella pienellä sahalla, joo, mahtavaa.


Tässä osa rentoilee, katsellen puun kaatoa kun varsinainen opetus oli loppu.


Ja ihan lopuksi opettaja katkoo oksia käytettäväki, sillä kaiken voi käyttää käsitöihin. 
Puhetta oli myös josko Omavaraopisto voisi ottaa omenatarhan oppipaikaksi, mietimme yhdessä mitkä työt sopisivat heille.

Nyt odotetaan nurmikon kuivumista, sitten kerätään ylimääräiset oksat pois ja korjataan aitaa.

Kesäksi on haku päällä ruohonleikkaajaksi, tule mukaan talkoihin, tutustumaan, ilmoittelen myöhemmin ajankohdan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervehdys Rasimäeltä

ITSESTÄÄNSELVYYS

OVI