KYLÄKIERROS TAPAAMINEN

 Eilen 26.4.2022 oli kylien yhteinen tapaaminen, paikalla oli vain kolme Rasimäen kylän edustajaa.


Vähän lunta sateli mennessä, mutta vieraanvaraisesti oli Puukarin emäntä käskenyt kukkien herätä talvihorroksesta, kyllä se kevät tulee.




Reeta Rönkön johdolla meille kerrottiin Nurmeksen kaupungin strategiaa vuodelta 2022-2025, kuulimme asioita monipuolisesti, koskiko asiat kyläämme, kyllä, pitäisi olla vain voimavaroja viedä niitä eteenpäin, kuten esim. vaellusreitti joka on jo kerran suunniteltu, mutta ei toteutunut rahan puutteessa ja metsänomistajan ymmärtämättömyydestä.

Rasimäki kylä on jokivarsikylä, joki ei vain näy, kerroin tästä, hyvin epäselväksi jäi asia, tässä kohtaa haluaisin sanoa, ettei asioista kertovat tehneet yhtä lukuunottamatta muistiinpanoja, tilaisuus oli tiedoitusluontoinen, ei toimenpiteisiin johtava.

Puistot Valtimonpitäjällä oli ihan ufojuttu, mutta niitä on kuulemma, ovat luonnontilassa, ainoastaan yksi puisto on hoidettu, mutta asukkaiden puolesta ilman suunnitelmia, on ruohokenttänä, mielestäni ruohokenttä ei ole oikea nimitys puistolle, puisto on tänä päivänä monimuotoinen, suunniteltu alue.

Puistometsät jäi vallan huomiotta, mitähän ne on.

Kauppatoria olen ehdottanut jo vuosia sitten osuuspankin viereen, isutuksineen oikeine myyntipöytineen, oleskelukeidas, silloin ei onnistunut, toivottavasti nyt meni jotain ajatusta perille.

Erilaisia ryhmiä on nimikkeinä niin paljon, että tuskin tapahtuu mitään pitkään aikaan.

Leader rahoitukset jumissa, ymmärsin niiin, niistä ei paljon ollut puhetta, kylässämme ei ainakaan nyt ole tarvetta yhdistyksen puitteissa tarvetta rahoituksiin, jos ei sitten joenranta raivauksiin ja niiden suunnitteluun.

Lopuksi kerroin kylämme kuulumisia, uusia asukkaita, omavaraopiston mukavat opiskelijat, TAALANTO talkoolaiset nettisivusta jonka tarkoituksena tehdä työtä kulttuurihistoriallisen tsasounamme säilyttämiseksi, kesätapahtumista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervehdys Rasimäeltä

EI SAA ELVYTTÄÄ!

ITSESTÄÄNSELVYYS

OVI

USKOMATONTA!!!

MITÄ TÄÄ ON???

JÄLLEEN KERRAN

PIKKUJOULUT KUVINA

TUURILLA

PULKKA KIISI