TUOTTOISA PÄIVÄ UKOILLA

 Ukkoin praasniekka pidettiin Timon telakkarakennuksella, tarkoituksena tehdä puuttuvia postilaatikkotelineitä kyläämme muuttaneille.


Aluksi piti miettiä tarvike valikoimaa, Timo oli tehnyt ostoslistan ja minä kerroin varoituksen sanoja rahan riittäävyydestä, kaikki oli kallista, puutavara oli hinnaltaan kuin lakattua,höylättyä, oksatonta jalopuuta, mutta ei sittenkään, oli mäntyä josta puhun vähän lisää toisen kuvan yhteydessä, kävimme ostamassa myös ruokatarvikkeet yhteiseen ruokailuun, jo oli kallista, lupasin lohisoppaa, lohen hinta hipoi pilviä, mietin voisiko korvata vaikka kalaliemi kuutioilla, mutta ei, ukot ovat ansainneet parasta filettä tehdessään talkootyötä.


Alkuun oli hakusessa minkä pituisia lautoja tarvitaan, itse olin huolissani ettei sitten tuhlattaisi ja tarkasti sahattaisiin, kyllä, hyvin meni, apulaisia oli pitämässä lautoja ojennuksessa


Ensimmäistä suunnitellaan, paljon on erilaisia osia postilaatikko telineessä ja kaikki pitää saada omalle paikalle, muuten syntyy taidetta.


Tästä se lähtee, ensimmäisiä ruuveja kiinnitellään, jos katsot viereistä kakkosnelos pinoa, huomaat kuinka epäkuranttia tavara on, on kuorta, on vajaata reunaa ja hinta ei ollut mikään alehinta, kaupassa en tuota huomannut, ihmettelin kyllä työpaikalla, varsinkin kun tiedossa on pienten eläinten kiiruhtaminen paikalle jossa on makoisaa puun kuorta.


Katos syntymässä ensimmäiseen postilaatikko telineeseen.


Koristelaudat on viimeistä ruuvia vailla, Timo oli muuttanut vähän mallia jotta kuten paremmissakin firmoissa tunnistaa desingin pienten muutosten avulla, eli tämä malli on mallia Timo 2022.



Ruokailua tarvittiin tai jotain lämmintä sillä telakalla oli 6 astetta lämmintä ja kun vein tavaroita takaisin autoon oli ulkona ilmeisesti + 20 joten, ruokana oli lohikeitto, lohta jonka ostin perintökullan hinnalla laitoin runsaasti, tein ruis+juustoleivät valmiiksi, lisänä oli pashaa, kultsaa ja kahvia, teetä.
Lopun sopan sai mukaansa joka halusi, kaikki meni.


Timolla on tuollainen kesäinen ruokailupaikka aurinkovarjoineen, aurinko ei nyt vain paistanut.



Tässä ryhmäkuva ukkoin praasniekoille osallistuneista, myös Ylä- Karjala lehti kävi tekemässä juttua. Kiitos todella paljon onnistuneesta työstä kylämme hyväksi ja kaunistuksksi kaikille ukoille.


Tässä postilaatikko telineet valmiina, katoole kiinnitimme kattohuovan, ja huom, leikkaamiseen käytettiin kallista puukkoani jolla en koskaan tee mitään, nyt telineet odottavat lämpöisiä kelejä maalausta varten ja istutusta paikoilleen jotta posti joka yhä harvemmin jakaa postia viikolla, mutta, ovat postilaatikkotelineet osa museomaisemaa kuten maitokopit joita myös tehtiin jonain vuonna.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervehdys Rasimäeltä

EI SAA ELVYTTÄÄ!

ITSESTÄÄNSELVYYS

OVI

USKOMATONTA!!!

MITÄ TÄÄ ON???

JÄLLEEN KERRAN

PIKKUJOULUT KUVINA

TUURILLA

PULKKA KIISI